LCD - czym czyścić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiogreg
    Classic
    • 2010
    • 22

LCD - czym czyścić?

Kurczę jeżdżę autem dla plebsu lecę wyskoczyć przez okno, że nie kupiłem 20letniego bmw bo wtedy mógłbym się lansować..... Imo chyba i tak awansowałem bo to moje pierwsze nowe auto, wcześniej były używki. Ciekawe kim wtedy byłem?

Wracając do normalnej rozmowy. Te obdarte kołpaki to rzeczywiście mega lol. Niestety to tak już jest, jak kupujesz auto to diler całuje cię po tyłku, a jak po zakupie wracasz z reklamacją to dostajesz kopa. Dlatego przy odbieraniu swojego egzemplarza trzeba bacznie patrzeć na każdy szczegół i wykłócać się o każdy babol bo jak odbierzesz autko z defektem to już później mają cię w 4 literach.

I nie ma sentymentu, że pan Czesio przypadkiem śrubokrętem zahaczył i tylko 5cm lakierowali. Jak za rok zła szpachla by odpadła to by było na właściciela auta i nie ma zmiłuj.
  • bzyq_74
    RS
    • 2008
    • 3467
    • Volkswagen
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

LCD - czym czyścić?

Zakupiłem plaskacza LCD parę miesiecy temu i wypadałoby go czymś czyścic.

Tym bardziej że ostatnio była dzieciarnia od znajomych i obmacywała ekran. :twisted:
    Dali w zestawie z TV tylko szmatkę bez płynu.

Jedni piszą, że sprawdza się zwykły płyn do okien inni że pronto do mebli (bez wosku) itp.
    Inni znów że nie można stosować środków na bazie alkoholi i acetonów więc płyn do okien odpada i tylko ciepła woda.

Może Wy macie sprawdzone metody, które nie szkodzą ekranowi i dają pozytywne efekty wizualne?
    Dzięki z góry za wszelka pomoc.
    MARCIN
    Mój szkodnik

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

Są specjalne płyny i pianki do czyszczenia LCD. W każdym sklepie komputerowym powinieneś dostać coś takiego.

Komentarz

• przemek88
        Rider
        • 2009
        • 613

ja taki zestaw kupiłem w Vobisie:

i polecam

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• oizo
          Rider
          • 2010
          • 394
          • Octavia I combi (1U5)
          • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Zwykłym płynem bym nie próbował bo może się po jakimś czasie zrysowac albo zmatowiec matryca. Ja mam w plazmie szybe szklana więc mogę nawet domestosem myc hehe. Polecam zestawy przeznaczone specjalnie do tego koszt niewielki a starcza na długo.
          Moja furka
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Dzięki, podjade do Media może coś będą mieli
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• oizo
              Rider
              • 2010
              • 394
              • Octavia I combi (1U5)
              • AZJ 2.0 MPI 115 KM

maja w media na pewno tylko sciereczek nie kupuj bo szybko wysychaja.
              Moja furka
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• tomecki994
                Ambiente
                • 2009
                • 201

Zamieszczone przez bzyq_74
                Tym bardziej że ostatnio była dzieciarnia od znajomych i obmacywała ekran
                Ja słyszałem że po dotknięciu matrycy palcem, przyśpiesza się wypalanie lcd.

Osobisćie używam jakiejś pianki ActivJet, i szytą ściereczkę. Wychodzi idealnie. I nie ma różnicy czy do tv czy laptopa ( bynajmniej przeciwnie twierdził sprzedawca w WediaMarkt).
                Octavia jest jak dobry lokaj - czasami zapominasz, że on w ogóle istnieje, ale gdyby go nie było, to świat zwaliłby Ci się na głowę.

Komentarz

Pracuję...